CVK utæt men mindre væske i bughulen

Søndag d. 29-11-2009

Ingen venner på besøg i dag alligevel, Lene blev indlagt med Louise i går aftes (født 091009). Hun har vist nogle kramper ind i mellem.

Zander laktat er stadig fin – 1,2 her til morgen. Skal lige love for han har tisset i nat. Det vanddrivende han fik i går virker, det kan man ikke klage over. Det kan være derfor han ikke har så meget kalium da det kommer ud med urinen. Da han så fik noget kalium gennem sonden her til morgen sammen med maden kastede vores lille skat op L Han har i nat haft en smule feber. Det var sygeplejersken der fortalte det, med ved ikke lige hvad vi skal bruge det til – for ved ikke om det er noget slemt eller noget ”forbipasserende”.
Sygeplejersken Lisbeth er ikke så bekymret for hans opkast i morges, der er bare nogle børn der ikke kan tåle det kalium. Det kan også være han var lidt kvalm i forvejen med både tube og sonde ned i halsen.

I dag vejer Zander 3970 g så han har tabt sig lidt siden i går 🙂 I går vejede han cirka 4 kg.

Hans puls var lidt høj, de troede det var pga. væskemangel men det var vist bare pga. mavekneb at den steg.

Her kl. 15 har der stadig ikke været stuegang, men han har været vågen i knap 2 timer 🙂

Læge Kirsten skal kigge på Zanders a-kanyle (der hvor de tager blodprøver) og kigge på det cvk han har i halsen (der hvor alt medicinen kommer ind som ikke kommer gennem sonden). Cvk’et mener sygeplejersken nemlig er utæt. Kanylen sidder vist ok, men hullet omkring er vist udvidet. Det er ikke så godt af to grunde. Et, de kan ikke være sikker på han får den medicin han skal. To, hvis medicinen ryger frem og tilbage og hullet er for stort er der også risiko for infektioner. Men lad os nu se hvornår Kirsten får kigget på det.
Her kl. 16.30 er kanylen flyttet. Begge er kommet ned i lysken, så nu skal der rigtig holdes øje med bleen for når det er i lysken er der mulighed for bakterier. Det var der også i halsen men nu er den bare større pga. det er så tæt på afføring osv.

Så har vi sagt godnat for i dag. Jeg kan næsten ikke nænne at gå ham men de siger deroppe jeg skal sove. – det gjorde Zander nemlig så det skulle jeg også. I morgen bliver han muligvis øget i hjertemedicinen. Håber natten går godt.

Hov hov hov… mor her glemte helt at skrive det positive vi fik af vide her til aften af Birgit. Nemlig at det var et godt tegn at der ikke dannes så meget væske i bughulen (de har ikke trukket noget ud i cirka et døgn) – det er et tegn på hjertet fungere bedre 🙂 🙂 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.