Julemåneden starter og alle ting ville ud af Zander

Tirsdag d. 01-12-2009

Så kom vi ind i julemåneden. Den kommer vi til at tilbringe her på Skejby. Men  skidt med det, bare Zander bliver rask.

Her til morgen skulle mor og far lige skifte Zander. Det gik så ikke så godt. Mor her kom til at hive han urin kateter ud 🙁 Det gjorde av savs på ham, det kunne vi tydeligt se.

Nu har der været stuegang så nu bliver det en spændende dag. Kateteret kommer ikke i igen, måske om et par dage men det vil tiden vise. De beholder dosis af hjertemedicinen (1mg).
Det der bliver spændende er hvordan Zander reagere på vejrtrækningstræningen. Den træning går ud på at han selv skal trække vejret en time (respiratoren skal nok hjælpe hvis det ikke lykkedes) og så to timer hvor han så får hjælp hurtigere fra respiratoren som før. Om natten indstilles træningen så han kan få ro/hvile der.  Det er spændende hvordan laktaten reagere på det. Eller rettere tallene generelt, for der kan de også se hvordan iltningen er.

Zander har også haft mavekneb her til formiddag med lidt opkast/gylp. – vi tror det skyldes øgningen af maden.

Nu er klokken 14 og det er ikke meget Zander har sovet. Lone har været i gang med ham hele dagen. Både vejet ham, vendt ham nogle gange, suget ham og skiftet diverse forbindinger/plastre. Samtidig har han som sagt haft mavekneb, så nu må han virkelig være træt. Håber han sover når vi kommer op igen efter vores lur og at han har sovet et par timer.

Nu var vi lige oppe og kigge til Zander efter vores lur og først nu (kl. 16) har han fået ro. – så meget ro der nu kan blive med en skrigende unge ved siden af. Da vi gik fra ham kl. 14 skulle Lone lige skifte forbinding på maven fordi det havde sivet. Det har så åbenbart vist sig da hun fik det af at kateteret i maven var røget ud L Det må have gjort ondt. Så nu er det ude, nu må tiden vise om det skal i igen om nogle dage. Vi kan håbe det ikke skal i igen, men det vil tiden vise. Zander har stadig mange mavekneb, så nu får han lactulose som skal smøre tarmene. Han har nemlig stadig mange mavekneb så dette skulle hjælpe med at komme af med prutterne.

Ej altså en dag, nu er der en ting mere røget ud…. – nemlig a-kanylen hvor de tager blodprøver fra og det er også den som måler blodtrykket.
A-kanylen og den i maven bliver nok sat i igen i nat eller i morgen.

Nu står far oppe ved Zander mens mor lige får malket ud, håber virkelig snart han falder til ro og der ikke sker mere i dag.
Så er der sagt godnat, han ville ikke rigtig falde til ro og overgive sig til søvnen. Håber natten kommer til at gå godt. – og at der ikke sker helt så meget i morgen.

Indtil nu er maven pæn og ikke tyk, men nu må vi se i morgen hvordan den er.
Birgit kunne også hive blod fra den kanyle (cvk) der tilbage, nu a-kanylen røg ud, den kommer nok i igen den er nemmere at få blod fra. Tallene var fine 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.