Far holder Zander første gang – sikke et skrigeri.

Torsdag d. 03-12-2009

Natten er forløbet godt, det blødte ikke mere fra Zanders cvk.
Han havde en rimelig høj puls da vi var oppe og sige godmorgen. Men det kunne også skyldes han havde lidt feber (38,1).
her ved 8 tiden var hans laktat på 2,2 (en halv time tidligere var den på 2,5, så ”meget” kan det tal svinge. Hvorfor de er taget så tæt vides ikke).

Nu har mor stenet på den kurve på respiratoren, som viser om han selv trækker vejret (sort hjælper maskinen og grå gør han selv), det har mor gjort i 7 min nu og kurven har kun været grå 🙂
Sygeplejersken siger også at det gjorde han også det meste af natten og så indtil nu.

Zander har lidt væske i kroppen igen, ikke meget men lidt. Det kan/er efter operationen i går.
Nu bliver han vejet, det kan han ikke lide for så flytter de jo rundt på ham 😉
Vægten viste 3830 g. men der er jo også det nævnte væske der er i kroppen.

Nu er Zander lige sat til at træne vejrtrækning, her ca. 9.50. I dag har vi givet ham mad J Far og mor skiftes til at give 5 ml af gangen.
Har slet ikke fået jublet i dag, WIII HAN ER I DAG 3 UGER GAMMEL VORES SKAT!!!
Vi får måske lov at holde ham igen i dag/aften. Nu er det vist fas tur til det. – mor havde jo den store oplevelse i går. Den oplevelse og glæde skal far også have.
Nu skal Rolf i gang med at se om han kan ligge en a-kanyle. Den i lysken bliver fjerne uanset hvad, for infektions tallene er desværre stigende, så den skal ud. Spidsen, urin og noget slim fra lungerne skal til dyrkning for at se om de kan finde kilden til de stigende infektionstal.
Det lykkedes Rolf at få lagt en ny a-kanyle J Så nu kan de tage tal igen. Kl. 15.30 cirka var laktaten på 2,4, det var flot af at de lige havde rodet med ham.

Her kl. 16.15 tog de nye tal igen, sikke fine tal. Det blev en seddel helt uden pile 🙂 Og en laktat på 1,9.
Han blev ikke øget i hjertemedicin i dag. Men det kommer for han skal have mere. Han er til gengæld blevet øget i mad, til hele 45 ml. 🙂 Ifølge hans vægt skulle han have 65 ml på nuværende tidspunkt så vi nærmer os, i stedet får han noget gennem cvk’et.
Lige nu køre han kun på cpap (der han har trænet vejrtrækning før), for han trækker alligevel vejret selv. Anja (sygeplejersken) siger Zander også slapper bedre af på cpap i stedet for mmv.

I dag har der været besøg af moster Dorte. Hun havde en rigtig fin halskæde med fra hende og moster Lisbeth. Den er bare rigtig fin, den har et rundt vedhæng med en skytsengel. På bagsiden står der Zander. Den er kommet op til ham i kuvøsen i selve æsken, så den beskytter ham og giver ham støtte.
Det er stadig muligt at komme til at holde ham i aften og få ham vasket.
Alt i alt indtil nu har det været en rigtig god dag indtil nu – det må gerne forsætte. Men må indrømme at i baghovedet er frygten for hvornår det går galt/tilbage. Sidste gang skete det pludselig og hurtigt. – men det går ikke galt denne gang, det skal nok lykkedes. Vi ved han kæmper alt hvad han kan.
Det kan godt tage et par dage før der er svar på dyrkningen af de forskellige ting. Sp vi må se tiden an.
Det værste ved i dag var at far ikke fik en positiv oplevelse ved at holde Zander. Han græd uafbrudt i de 5 min. han lå i hans arme. Og vupti så snart han lå i kuvøsen igen faldt han til ro. Det fik godt nok mor til at græde. Følte virkelig med far, det må være hårdt at det ikke lykkedes. Håber det lykkedes næste gang for far.

Mål (til) i morgen:

  1. tis
  2. tis
  3. tis
  4. tis
  5. tis

Så ansigtet kan blive pænt igen

Selvom han selv trækker vejret i respiratoren så er der stadig et stykke vej ud af den. For der er stadig en støtte af en art.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.