Zander's fødsel

Kl. 7.15 møder vi på Viborg sygehus på Y07 (7. sal) værelse 17, hvor der først blev kørt en CTG kurve for at se at det  om det hele var som det skulle være. –  det var det J. KL. 7.55 blev der lagt en stik pille op som Tanja skulle ligge med i en time, efter en time begyndte de første veer at komme og de begyndte at komme regelmæssig. Lidt i tolv var intervallet på veerne nede på 3-4 min. så der blev ringet ned til på fødegangen og Tanja kom der ned og vi fik fødestue nr. 6
Tanja kom i badekar for at lindre smerterne lidt. Det hjalp også og Tanja fik slappet lidt af. Kl. ca. 14 kommer Tanja op af badekaret igen for at se hvor åben hun var. Det viser sig hun er ca. 4 cm. åben. Timerne går med regelmæssige veer. Da Tanja er 8 cm. åben vil hun gerne have en epidural, narkoselægerne havde dog rigtig meget at se til så det fik hun ikke. Tanjas standard udtryk var fra dette tidspunkt ”Jeg gør det aldrig igen” J. Tanja får nu ve-drop for at sætte skub i tingene. Tanja får også akupunktur og ”bi-stik” for at se om det kan tage lidt af smerterne, men de virker ikke. – så det ender med Tanja ikke får noget smertestillende der virker. Ca. kl. 17.30 er Tanja 10 cm. åben og har fået presseveer. Omkring kl. 20 begynder Tanja ikke at ville/kunne mere. Der er ikke rigtig fremskridt i fødslen og Zander kommer ikke rigtig længere ned. Han smutter op igen hver gang Tanja stopper med at presse. Der bliver omkring kl. 20.30 snakket om kejsersnit og bestilt til kejsersnit. Kejsersnitte skulle være kl. 21.30. Kl. 21 begynder jordmoderen at snakke om sugekop, men der skulle en læge og overlæge tage stilling til om det ville prøves da Zander ligger lidt langt oppe. Kl. 21.25 bliver det besluttet at forsøge med sugekop og lykkedes det ikke i første forsøg er det kejsersnit. Sugekoppen bliver sat på, ved anden presseve efter den er sat på kommer hovedet ud og efter tredje kommer kroppen (av for s…. da). Kroppen var meget værre end at få sugekoppen ind og hovedet ud. Zander kommer til verden kl. 21.51. Fostervandet var grønt, Zander var blå og trak ikke vejret, så navlesnoren bliver hurtigt klippet over og han kommer over til lægerne og den ankommende børnelæge. På dette tidspunkt er der følgende på stuen: os forældre, jordmoder, læge, lægestuderende, overlæge, assistent og børnelæge.
De får hurtigt ”liv” i Zander og han skriger over på bordet ved siden af. Pga. omstændighederne skal Zander en tur omkring neonatal og Mads følger med derned, inden de tager af sted får Tanja lige lov at holde Zander 5 min. Dernede bliver Zander målt og vejet (3560 g. og 54 cm.). Mens Mads er med Zander bliver Tanja tjekket og syet. Det var ikke så meget Tanja skulle syet eftersom hun havde født Zander med hård sugekop men lidt skulle hun. Omkring midnat kommer Mads ned til Tanja igen, der bliver ringet efter en portør som skal komme og hente Tanja (og Mads) og kører dem op til Zander på Neonatal. Her får Tanja lov at ligge med Zander, han ser sund og rask ud så han kommer med op på Y07 ved to tiden. Han skal dog lige ned til stuegang næste formiddag da vi kun lige har ham oppe til ”låns”).

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.