Dagene derpå.

Dagene derpå.

Søndag d. 15-11-2009:

Skrevet af mormor: ”Vi har aftalt at køre omkring Skejby på vejen hjem for at se til Zander, Tanja og Mads. Lige før vi når p pladsen ved Stevnsfortet om formiddagen fik jeg en sms fra Tanja at hun havde prøvet at ringe til mig men mobilen gik på telefonsvarer, hun skriver at de lige har været oppe og se til Zander, det havde været en rigtig positiv oplevelse, sygeplejersken havde været rigtig sød og positiv, hun havde på et tidspunkt sagt til Tanja ”selvfølgelig får I ham med hjem”, jeg ringer Tanja op for at snakke med hende hun lyder meget lettet. Da vi kører over fra Troels skriver jeg til Tanja at vi er på vej, hun skriver tilbage at Hanne, Wolfgang, Mikkel og Patricia er på besøg hos dem nu. Vi ”lander” ved sygehuset i Skejby kl. 16.05, vi går med en tur op og kigger til Zander, Tobias vil jo også gerne se Zander. Vi kan se Zander døjer med væske han er hævet op i hovedet og øjnene, de kæmper noget med væsken som han ikke kan udskille. Tanja ringer ved 19.30 tiden at Zander skal have lagt et lille dræn ind i maven (bughulen) til at tappe for væske og han bliver lagt i dialyse, de har scannet Zander`s nyrer de fejler ikke noget, men da hans hjerte arbejder så dårligt kan nyrerne ikke arbejde optimalt og derfor sætter de ud/står de af og skal hjælpes med dialyse. Kl. ca. 22.30 skriver Tanja at de har været oppe og se til Zander og give ham et godnatkys, han har fået drænet/dialysen i og han udskiller lidt væske men der vil gå nogle timer inden det kan se hvor effektiv det er, men det er gået som det skulle med at få det lagt ind.”

Mandag d. 16-11-2009:

Zander kommer nu af med væske, det kan sagtens ses i hans hoved og på maven, han er også begyndt at tisse lidt igen. De havde givet ham noget medicin i nat for at han skulle slappe af og respiratoren havde arbejdet for ham da han havde voldsom hikke, medicinen og respiratoren ”slukkede”(respiratoren træder til og hjælper hvis det er nødvendigt ellers bruger de den kun til at kontrollere Zander`s vejrtrækning med) de for i morges mens Tanja og Mads var der, lægen der havde været der virkede okay tilfreds. Lone (sygeplejersken fra i går) synes også at Zander ser bedre ud i dag og sveder heller ikke sådan. Så det er jo også positiv.
Vi har nu snakket med en læge omkring Zander, lægen vi har snakket med er narkoselægen fra lørdag aften. Hun fortæller os at Zander ikke undgår operation, men at de gerne vil trække tiden så længe som overhovedet mulig for at gøre Zander så stabil og stærk som mulig, da det er en operation der er højrisiko for komplikationer for Zander – derfor er det vigtig han er så stærk som overhovedet mulig. De vil slukke for den sove medicin han får, og trappe ham ud af den ene slags hjerte medicin, så han får ”kun” 4 ting nu samt dialyse, mod de 8 ting og dialyse. Der er igen ”slukket” for respiratoren, han har her i formiddag vist et lille skridt i den rigtige retning og han er pt. fin stabil, nu er det tiden der skal arbejde for ham. Lægen fortæller ligeledes os at Zander også på et tidspunkt skal have sit hoved/hjerne scannet, ikke fordi de regner med der er noget galt men det gør de mere rutinemæssigt. Sygeplejersken er også positiv tilfreds med Zander`s stabile tilstand pt., men siger også at vi skal være bevidste om at det hurtig kan vende igen. Vi går en tur udenfor sammen med mormor og morfar vi trænger til at komme en tur udenfor, bagefter sætter vi os i kantinen og får en kop kaffe/sodavand. Zander har fået hovedet/hjernen scannet ved aftens tide og alt ser som forventet fint ud, han begynder at bevæge hånden lidt så det er jo dejlige positive ting..

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.