Søndag på intensiv

Søndag d. 20-06-2010

Jeg ringede op til Zander ved 2 tiden nat, han var kommet på respiratoren der ved midnat. Ikke fordi han ikke kunne mere, tallene blev ikke dårlige, han iltede ikke dårligt og var ikke utilfreds. De syntes bare han skulle have en pause så han ikke gik helt flad, og lige få lungerne pustet ordentlig op. Men han klarede da 15 timer 🙂 Så ser vi hvad dagen bringer, nu vil vi op og se om han stadig er på respiratoren.

Zander kom på lang tube cpap igen her til morgen, efter en time skulle han så over til mig og sidde. Han blev maget sur/stresset og han kom ret hurtig op i sengen igen. Lægen var der og hun fulgte med i hvordan tingene så ud osv. Hun tilkaldte røntgen for at se om der var noget på lungerne. Der er noget på højre side af lungerne men det er vist bare sekret (slim) som skal op. Så nu skal han til og have noget der skal hjælpe med at løsne det så det kan komme op. Han er på respiratoren igen for lige at slappe af. Måske kommer han på lang tube cpap i eftermiddag men nu tager vi det lige stille og roligt.
Hanne (læge) var bange for det var forhøjet lungetryk der gjorde ham dårlig men det tyder det ikke på, for var det det ville blodtrykket falde når han får de tilfælde og det gør det ikke. Det stiger som det skal. Hvis det havde været lungetrykket der gjorde det skulle han have medicin. I morgen scanner de lige hjertet igen for at se hvordan det ser ud. Infektionstallene er stadig faldende, i dag er det kun 25. Så de tror ikke det som sådan er betændelse i lungerne men bare alm. sekret der driller.
De havde snakket om at tage tuben op i morgen, men det er aflyst. Nu ser vi hvad der sker. Det gode ved episoden i dag er at han kun havde været på lang tube cpap i 1 time inden han blev sådan. Havde han været på i længere tid havde de højest sandsynlig tolket det som om han var træt. Men det har ikke noget med det at gøre. Det er simpelthen fordi der er noget der driller i lungerne.

Kl. 18.45:
Zander er stadig på respiratoren. Det kan godt være lungerne er pustet op igen, men snottet er jo ikke væk så det kan jo hurtigt komme igen. Det er lungerne der klappet/klisteret sammen pga. snottet og så skal det jo væk. Så nu håber vi bare han kommer i gang med at hoste noget mere så det kan komme løs og derved suges op. Temperaturen nu er 38,2. Vi må tage det som det kommer, det tager bare lidt længere tid end troet. Men som de siger deroppe på intensiv, at man er heldig hvis man kommer igennem et forløb deroppe uden problemer med lungerne når man ligger længere tid med lang tube.

2 tanker om “Søndag på intensiv”

  1. Godmorgen til jer – håber I har haft en god nat og er klar til en ny dag. Håber I får mulighed for at komme lidt ud og samle kræfter i solen – det bli’r en god dag. Sender alle gode tanker og knus, Christa

  2. Hej käre alle tre

    Håber dagen idag bliver en fin dag med endnu mere fremgang for lille Zander ” supermand ” Hvor han dog kämper den lille fyr og også jer käre begge Nu må I ud i solen en stund idag for at samle lidt nye kräfter for I må godtnok også väre ved at väre trätte MEN ved godt at det er der bare ikke noget som hedder og det giver man sig slet ikke tid til at föle efter i sådan en tid MEN pas så godt på jer selv og hinanden det går i det hele.

    Rigtig glad og god dag Masser af knus heroppe fra os alle Moster Dorte

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.