Stigende infektionstal :(

Søndag d. 18-07-2010

Kl. 15.15:
Så er det vist på tide vi får opdateret. Vi har været oppe ved Zander hele tiden for i dag er det en der ikke kender Zander så godt som passer ham og så føler man at man skal være der hele tiden for at de ikke over analyser ham og bliver pylret. De var også lige ved at tage ham af tidligere i dag, men så sagde vi bare stop stop stop han kan godt. Prøv det og det og det så hjælper det sikkert 😉 Træls når det er sådan, men det er det og sådan vil det blive indtil vi kommer derfra. For vores kontakt sygeplejerske har nattevagter den næste uge har vi hørt og så går hun på ferie.

I dag kom Zander på ved 6 tiden i morges og er stadig på. Nu håber vi så han får lov at blive på til engang i nat. Altså at de prøver at ligge ham på maven i aften når vi siger godnat som de plejer men at han så stadig er på cpap. Og så tager ham på respiratoren et par timer når han i nat vågner og ikke vil ligge på maven mere eller bare ved midnatstide skifter. Men det er en læge der bestemmer det og det kommer an på hvordan aftenen går også selvfølgelig.

Infektionstallene er desværre steget lidt igen. I går var de 12 og i dag 18. Så her til aften tager de dem igen, ikke noget de normal gør 2 gange i døgnet men de gør det nu for lige at se hvilken retning de går. For er de steget igen starter de antibiotikaen igen i nat så de ikke først skal vente til i morgen. Det er bare træls hvis de stiger igen. Både fordi vi så skal kæmpe med endnu en infektion men også fordi det antibiotika ødelægger hans mave og kan ødelægge det respiratoriske.

Så indtil nu en okay dag, men meget stressende man er nød til at være sådan på. Man vil jo også gerne fremad og han kan godt hvis der ikke lige er noget der driller. Efterhånden er tanken om undersøgelsen i næste uge ved at være accepteret, for det vil være rart at vide om der er noget med de bronkier som vi skal være opmærksom på.

Snakkede også lige med sygeplejersken i dag omkring det blodfortyndende medicin og doseringen af det. Nu mens vi er på intensiv tager de blodprøver hver dag for at se hvor meget han skal have. Det kan man jo ikke når man kommer hjem. Men der fik vi lige af vide at det er meget forskelligt hvordan det forgår, men nogle er ved egen læge en gang om ugen for at få tjekket dosissen passer andre sjældnere og på et sygehus. Det kommer også an på hvordan de er at stikke i, og der er Zander jo ikke nem.

Kl. 22.20:
Så har vi sagt godnat og Zander er stadig på lang tube cpap. Her ved 23 tiden bliver der taget tal og de pæne får han lov at blive på. Pga. opkast tidligere vare der tvivl om han havde fået sin morfin, og her til aften kom der så abstinenser. Så fik han lige en dosis igen og noget at slappe af på. Også derfor hun venter lidt med at tage tal til han har slappet godt af.
Han har nu fået ”frit løb” med lang tube cpap. Han må være derpå så meget han kan/vil og tallene er pæne. – og det gælder både dag og nat 🙂

Lægerne håber på de kan få lavet den undersøgelse i morgen. Vi håber/tror det er så den er overstået og han kan komme ovenpå igen så han kan komme i gang med at trække vejret selv igen og få den tube op. Træls sådan en undersøgelse kan ødelægge det hele, specielt hvis man ikke fået noget ud af den.

Infektionstallene var steget så nu har de startet antibiotikaen op igen. Tallet var 23, og i morges var den 18.

En tanke om “Stigende infektionstal :(”

  1. Hej Tanja & Co.

    Hvor er det træls for jer, at de… undskyld mig… skide infektionstal ikke falder. Vi føler virkelig med jer, når vi nu selv har været i samme situation. Og det der med de skiftende sygeplejersker kan være frygteligt frustrerende. Man har sådan en lyst til at lave hundeøjne og diskret lænke sig fast til favorit-sygeplejerskernes ben, så de aldrig mere kan komme væk fra Skejby. Samtidig har man selvfølgelig også lyst til at lænke de trælse, usikre sygeplejersker…altså til et træ på en mark laaaangt væk fra Skejby, så de ikke kan “øve” sig på ens barn. Jeg håber, at undersøgelsen i morgen går godt, og at de små fremskridt betyder en snarlig tilbagevenden til Viborg. Hvis du nu skulle have brug for at snakke med en anden “hjertebarnsmor”, så ring endelig!. Og så vil jeg ønske jer en så god sommer som mulig!

    Knus fra Jeannette (Selma’s mor)

    P.S. Vi har også “fornøjelsen” af tandfrembrud i øjeblikket. Det har betydet total hysteri – dog heldigvis ikke om natten. jeg har hørt fra flere sider (bl.a. en sundhedsplejerske), at en kold agurkering afgiver et eller andet stof, som lindrer de ømme gummer. På apoteket kan du få noget der hedder “Multi Oral gel” som kan købes i håndkøb. Alternativt kan du få en recept hos en af lægerne på et præparat ved navn “Dolodent”, som er smertelindrende/lokalbedøvende. Se dette link til apotek.dk: http://www.apoteket.dk/Spoerg%20apoteket/Stil%20spoergsmaal/Boern/baby%20faar%20taender.aspx

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.