Hjertet mistænkes lidt igen….

Søndag d. 01-08-2010

Kl. 10.00:
Der er ikke det helt store at opdatere omkring. Zander har ikke haft nogle siden i går nat 🙂 Zander vågnede sent i går og sov så ikke rigtig om dagen. Han tog 2½ time ved aftenstide og kom så i seng ved 23 tiden. Men han har ikke sovet meget i nat. Han har underholdt mere end sovet. Men han har været veltilpas og glad så det bekymre dem jo ikke. Lige nu tager han en lille lur. Han er også kommet af med afføring i dag uden problemer så det er rigtig dejligt.

I dag er infektionstallene steget lidt, men det andet tal er faldet lidt i dag. Så i morgen kan det være nede igen. Han virker ikke til at skulle være ramt af en infektion. Men tallet er også kun 13,7, så det er ikke alarmerende endnu.

Nu må det godt snart blive mandag så vi kan få den undersøgelse overstået. Det er så synd for den bette mand at han skal have sådan noget op i rumpen, men det er jo nødvendigt for at finde ud af hvad der er galt.

Sygeplejersken i dag vil forslå man prøver lang tube cpap igen i dag eller begynder at skrue ned for en af indstillingerne på respiratoren. Til dem der er interesseret så er det trykstøtten de kan reducere lidt i. Den står nu på 15 og skal egentlig ned på 8-10 før man siger de kan trække vejret selv på lang tube cpap. Trykstøtten er hvor meget hjælp Zander skal have for at få det luft man normalt skal, når han selv trækker vejret. (håber det er til at forstå 😉 ). Men kan være de indstiller på den i stedet for og får ham ned på 10 inden lang tube cpap.

I går og i dag ser Zander ud til at have det meget bedre efter den undersøgelse. Han bliver ikke panisk når de kobler ham fra respiratoren for at suge ham. Og når først han er suget falder han også hurtigt til ro. Så det er jo gode tegn.

Kl. 12.25:
Så har der været stuegang og syntes ikke just det var en positiv en af slagsen. Nu kom hjertet på tale igen. I morgen skal han som nævnt mange gange have den undersøgelse af tarmene. Derefter går de så i gang med at undersøge lunger og hjerte igen. De vil tage kontakt til røntgen lægerne for at høre hvad de mener og evt. ct scanne lungevævet. En anden ting er at de begynder at snakke om igen om der er noget de har overset ved hjertet siden den højre lunge ikke vil blive pænere. Så begynder der jo at køre tanker ved os, f.eks. at det jo ikke er så længe siden de provokerede lungerne sidst og han jo lige skal ovenpå. De siger også at grunden til de mistænker hjertet er at han har brug for så meget vanddrivende igen. Der tænker vi jo så, ja det er da klart han har det når man pludselig begynder at hælde mere på ham. Han får 25 ml. mere pr. måltid nu samt 2 gange 40 ml mere sammen med det movicol han skal have. Hvordan skal han dog pludselig få det tisset ud. Den undersøgelse de vil lave er hjertet er den hvor de normalt går gennem en af venerne fra lysken, og den undersøgelse er der som regel ikke så høj risiko ved. Men nu er det jo Zander og hans vener i lysken er godt brugte og den vej kan de højest sandsynlig ikke gå, så de bliver nok nød til at lave undersøgelsen via leveren. Derfor bliver den ikke med lav risiko ved ham. Men vi ved ikke så meget om undersøgelsen i detaljer for det er slet ikke besluttet endnu. Men hvis det bliver besluttet ved vi selvfølgelig mere. Zander skal diskuteres på hjertekonferencen på tirsdag og så må vi se om de beslutter noget der eller de venter.

Men Zander virker til at have det godt, han smiler en del og sover ikke bare tiden væk. Det gør det hele lidt nemmere. Nu tankerne flyver rundt her ved moren. Faren er som altid evig glad og positiv.

Kl. 20.30:
Så har Zander lige været over ved mig at sidde. Det var rigtig hyggeligt, og det syntes han bestemt også. Han smilede helt vild og puttede sig rigtig. Han er også blevet trukket noget i væske og det kan man også se i ansigtet i dag. Han har ikke rigtig sådan nogle puf øjne mere. Da han skulle over til mig kobler de ham jo fra respiratoren for at flytte ham, da de gjorde det var han hverken panisk eller sur. Han lå bare og kiggede og fulgte rigtig med i hvad der skete omkring ham. Det er et rigtig godt tegn.
Trykstøtten er kommet lidt ned, er nu på 13 (i morges 15). Og den skal som sagt ned på 10 før de prøver at lade ham trække vejret selv lidt.

3 tanker om “Hjertet mistænkes lidt igen….”

  1. Kære Tanja og familie. Jeg kan bestemt godt forstå I glæder Jer til at få kigget på den mave og håber så de finder ud af hvad det er der driller. Dejligt at det virker som om Zander er glad og tilpas så har han da ihvertfald ikke ondt nogen steder. Sidder lige og tænker at jeg har ondt af mig selv fordi jeg skal starte med at arbejde imorgen efter ferien – men at jeg skulle skamme mig. Tænker at I jo hellere end gerne ville bytte (ikke arbejdet selvfølgelig) men bare det at komme i en normal hverdag igen. Held og lykke med i morgen og så håber vi ikke det bliver nødvendigt med yderligere undersøgelse af hjertet lige nu.
    Mange knus her fra os. Moster Lisbeth

  2. Hej med jer.
    Jeg har først lige “fundet jer” idag, gennem mm. På mm er der mange der tænker på jer, men det er du vel ikke i tvivl om.
    Det er dejligt han trods alt kan smile lidt. Og sikke fine bisser der titter frem, og jeg kan se, han er glad for blondiner 😉
    Hvordan har I det. Altså mor og far? Jeg ved jo, I er stærke, det har jeg jo læst på mm. Vi kører, og har gjort i lang tid, en fast tråd om aftenen, som jeg opretter hver aften omkring kl. 20, den hedder “den positive klub”, hvor dem der vil, kan komme ind, og skrive mellem 3 og 5 positive ting, de har oplevet i løbet af dagen, det kan være alt fra at have vundet 1.000.000 ,- eller at have fået en morfar på 20 min… Jeg tænker, om I måske kunne bruge det? Bare et forslag, så I husker at selvom det hele er sort for tiden, sker der også positive ting. Solen har måske skinnet, Zander har lært en ny lyd eller I har genopdaget kys.
    Et kæmpe kram herfra i hvert fald, og vi tænker på jer…..

  3. Hej med jer. Tak for sidst. Hyggelig aften. Dejlig med nye billeder. Godt ham Mads kunne tage sig sammen. 🙂 Der er dejligt at høre at han er i godt humør og se at han leger lidt. Godt det er mandag i morgen så undersøglsen i rumpen kan blive overstået. Der er ikke særlig godt nyhedder i har at fortælle, med hensyn til at det kan være hjertet der driller ham. Håber ikke der er noget. Mange hilsner Lene.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.