Zander 1 år – HIP HIP HURRA!!!

Fredag d. 12-11-2010

I dag er det Zander’ fødselsdag, HURRA HURRA HURRA….

Elskede Zander, i dag er dagen hvor du bliver et år. Det var rigtig hårdt her til morgen,  havde kun i tankerne at hvis du havde været her hos os havde vi sunget fødselsdags sang for dig. Dagen ville også være brugt på at hygge alle 3 sammen. Vi ville have haft fri alle 3 og bare hygget os og taget dagen som den kom. Sådan blev det ikke, det eneste er at vi har fri, din far og jeg. Din far og jeg har hygget os, og vi har vinterdækket oppe ved din lille have. Det regnede utrolig meget, men vi fik det gjort og vi er glade for resultatet. Vi er glade for alt vi gør ved det, for vi gør det for dig lille skat og vi gør det selv.

Jeg er ved at have kommet mig over besøget på Skejby i går. Det var godt nok hårdere end jeg havde regnet med inden. Men det hele værd, er i dag glad for jeg gjorde det.

Jeg håber alle i himlen fejre dig i dag lille skat. At de andre engle børn bringer smilet frem når vi ikke kan få lov til det. At engle børnene Rasmus, Lærke og Vila synger en fødselsdags sang for dig. At oldemor og oldefar der også er i himlen vil synge ”Jeg ved en lærkerede” når du skal sove i aften. Ved at oldemor kan den, for hun sang den tit for mig.

I dag går alle sangene igennem mit hoved, alle dem vi sang for dig samt dem jeg høre nu. Alle minder om dig og mindet vil jeg altid have.

På sådan en dag som i dag føler man sig enorm tom, på trods af der er mange tanker og følelser der vælter rundt i krop og sind. Der er stadig mange tanker omkring ”Hvorfor” og man analysere stadig alt det der er sket. Man tænker også meget på de positive ting, f.eks. hvordan der kom smil på din læber når du fik øje på din far eller jeg. Hvordan du udviklede dig og hvordan du studerede ting og folk der gik forbi dig. Du havde mod på livet på trods af alt du har været igennem. Tanken i dag er hovedsagelig, ”Hvordan kunne vi udsætte dig for alt det?”.

En ting vi også har tænkt meget over er når folk siger eller skriver vi er stærke. For vi er ikke stærke, vi lever som man er nød til at gøre i vores situation. Havde man spurgt mig for et år siden om jeg ville kunne klare at det barn jeg var ved at føde var alvorlig syg og muligvis ville dø. Ville jeg sige NEJ!!!!!!!!! Men når man står i det er det lige meget om man kan klare det eller. For man skal. Men skal for sit elskede barns skyld.

Nogle syntes det er hårdt at læse herinde. Umiddelbart tænker jeg ”Hvorfor”? Ja det er selvfølgelig hårdt at læse hvis man selv har børn og specielt hvis man selv har et sygt barn, men det kan umuligt være hårdere end at stå situationen som vi gør. Der er flere end man lige regner med som mister sit barn. Det er hårdt at miste et barn, uanset barnets alder. Jeg tror det vil gavne mange at læse en historie som vores, tror man vil lære at sætte pris på det man har. For andre forældre til hjertebørn tror jeg også det vil gavne, for den beskriver indlæggelserne og følelserne i sådan en kamp. Zander tabte kampen, men det gør ikke alle syge børn.

Lille skat vi er stolte over at være dine forældre og kan kalde dig vores søn. Vi er glade for den tid vi fik sammen og der vi nåede at opleve med dig. Nu skal vi lære at leve med savnet til dig. Du vil altid være i vores hjerter og en del af vores liv.

9 tanker om “Zander 1 år – HIP HIP HURRA!!!”

 1. Tænder idag et lys for Zander, sikke en smuk dreng. Frygteligt er det at miste det vi har mest kært.

  Kærlig hilsen

  Mor til et englebarn (Nikoline født i 24. uge 22/12-2008)

 2. Tillykke med jeres dejlige lille Zander. Jeg har kigget op mod himlen og sendt ham en masse kærlige tanker i dag.
  Jeg har også sendt jer en masse tanker hele dagen og mærket tårene trænge sig på mange gange. Godt i har haft fri sammen i dag. Håber i har fået mindet Zander både med smil og med tårer. Smerten må være så stor og savnet overvældende. Jeg er så imponeret over, at du tog på Skejby i går og konfronterede dig selv med alle minderne. Det kan godt være I ikke har andet valg end at leve med og i smerten, men det du gjorde i går var din beslutning, dit valg, og det kræver en god portion styrke og mod.

  Sender jer de varmeste tanker

  fra Mette, Decembergruppen på MM, Mor til to små Englebørn mistet under graviditeten

 3. Tillykke med din et års fødselsdag smukkeste søde lille Engle Zander – du bliver fejret oppe i himlen og som din mor så rigtigt skriver, så synger din oldemor også for dig .Og så kigger du nok også ned på din elskede mor & far som jo også fejrer dig, som de nu bedst kan. Vi er mange som tænker på jer og på jeres dejlige søn Zander.

  kh og mange kram
  Alexandra

 4. Stort tillykke med fødselsdagen dejlige Zander. Jeg håber du har holdt fest i himlen, helt som din mor og far ville ha gjort, hvis du havde været ved dem..

  Jeg er såå imponeret over du tog til Skejby igår.. Du er såå sej og det er så flot gjort. Jeg er helt sikker på Zander er pave stolt af dig..

  Håber I har haft en god dag trods alt og at I kan se det lys jeg tænder for Zander i aften.. jeg er sikker på stjernerne vil lyse klart idag for lille Zander..

  Mange varme tanker

  Lisbeth

 5. Stort tillykke med jeres smukke lille Zander. Det gør mig ondt, at i ikke får lov til, at fejre dagen, sammen med ham.

  Ja, det er hårdt, at læse med herinde- tudbrølede også over dit Skejbybesøg, men det er jo ingenting ift. det som i går igennem og synes det var så flot gjort og Zander må helt sikkert også have sat et dybt spor i hjertet på alle de læger og sygeplejersker, der har været med i jeres forløb.

  Håber der en dag kommer en rask lillesøster/ bror, som i kan få lov til, at dele jeres liv og Zander`s minde og fremtidige fødselsdage med.

  Mange kærlige hilsner og tanker fra Cia

 6. STORT tillykke med Jeres lille søn..

  Jeg sidder her med en underlig følelse og tænker på hvor uretfærdigt det er.
  Vi har selv Matilde på 7½mdr og tanken om at hun ikke skulle være iblandt os kan jeg ikke bære. Hun havde kolik i 3mdr – det var håååårdt men hold da op hvor får mat sat livet i perspektiv når man læser Jeres historie.
  Jeg måtte ind til hende igår da jeg så billeder af Jeres lille engel – selvom hun var lagt i seng for at kysse og kramme hende.
  Jeg føler med Jer..

  Hilsen Trine

 7. Først tillykke med Zander.
  Og så vil jeg skrive som jeg har skrevet før, I kunne udsætte ham for det fordi det var det I syntes var bedst, I gjorde det hele i kærlighed og I fik en smuk tid sammen.
  Jeg fik ikke aldrig valget, og troede tidligere jeg ville have valgt fra, men når jeg ser jeres billeder, læser jere historie er der en snert af misundelse over alle de stunder I fik sammen, alle de smil, alt den glæde og alle de muligheder for at vise I elskede…
  I morgen skal jeg den sammen lange vej som jer på kirkegården ikke for at fejre 1 års fødselsdag men 4 års, jeg kan da selvsagt mærke en forskel fra 1 års fødselsdag til nu, jeg ever med manglen, men jeg er ikke bare tilbage, hun mangler og vil altid mangle og i mit hjerte er et lille hul som matcher min datter.
  En masse tanker til jer og ikke mindst til Zander

 8. Hej käre Tanja O Mads

  Stort tillykke med födselsdagen lille Supermand. Er sikker på at Zander bliver fejret og sunget for i himlen for hvordan kan man andet end elske den lille tapre fyr med det dejlige smil. Masser af kärlige tanker til jer Knus Moster Dorte

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.