Tanker som gravid, efter Zander

Fredag d. 14-01-2011

Ja så er det nye år startet og det første vi skrev på hjemmesiden var jo at Zander skal være storebror. Det er noget vi glæder os til, men også noget vi stadig skal bearbejde. For det er ikke ønske situationen, det at vi skal have tvillinger er virkelig noget vi skal bearbejde og noget vi skal vende os til.
Vi havde håbet på en nem omgang denne gang, og det er noget af en udfordring at få tvillinger og det bliver ikke en nem omgang som håbet. Men vi prøver at tænke positivt for det er trods alt sidste gang jeg er gravid og de sidste børn vi får. Vi skal nok inden de kommer til verden være okay med det begge to.

Selvom jeg er gravid igen og vi skal være forældre igen, så betyder Zander stadig ALT for os. Han var vores et og alt, det var/er rigtig hårdt at miste sit elskede barn og ikke noget man sådan lige kommer over. Det går ikke over bare fordi jeg er gravid igen og vi nu skal have to børn. Zander bliver ikke glemt og Zander vil altid være i vores tanker. Uanset hvor meget vi har at se til med 2 børn mere vil Zander altid være en del af det, han vil altid være vores første fødte søn og han vil altid være storebror til de små. De små vil komme til at høre om deres dejlige storebror mange gange og de vil aldrig være i tvivl om de har en storebror i himlen. En storebror der sørgede for de blev tvilling 🙂 For jeg er sikker på Zander har en finger med i spillet i dette mirakel, vi skulle have to at give alt vores kærlighed. For vi har meget kærlighed at give de to små, for vi har meget på lager efter vi mistede Zander. Vi har manglet en/nogen at give vores kærlighed til, og det har han nu sørget for.

Uanset hvor travlt vi får og hvor mange børn vi end fik så vil vi altid tænke på Zander. Om vi så fik et helt fodboldhold vil Zander altid være i vores tanker og være elsket.
Så det med at ”vi kommer videre nu”, ”så kan vi tænke på noget andet”, ”at det er sundt for os”, ”vi kan tænke på andet en Zander” og ”tænke anderledes på det hele” vil vi egentlig ikke høre på. Det vil vi ikke for det er ikke hvad vi ønsker. Ja vi vil nok tænke andre tanker, men de gamle vil stadig være der. Det hele ændre sig ikke pga. en graviditet, man kommer ikke sådan bare videre. Det hjælper måske på vi kommer den rigtige vej, men lige nu er ønsket ikke at vi vil tænke på andet en Zander og vi kommer ikke bare videre. Så det kan godt være det er hvad folk ønsker for os og tænker om det, men det er ikke sådan vi har det. Vi kommer aldrig over Zander, savner og sorgen vil altid være der. Vi håber kun at de små kan hjælpe til vi lære at leve bedre med det.

Så skal I alle da også have tusind tak for lykønskningerne vi fik ved offentliggørelsen af nyheden, for selvom det er hårdt og noget vi skal vende os til – så er det noget der varmer utrolig meget. 😀

En tanke om “Tanker som gravid, efter Zander”

  1. Kære Tanja og Mads.
    Ja, det må have været lidt af en kamel, at sluge, at der kommer to og det gør jo nok ikke bekymringerne om hele forløbet med graviditet og fødsel nemmere, men jeg er sikker på, at det hele nok skal gå godt. 🙂

    Jeg tror heller aldrig, at man kommer sig over tabet af et barn og det barn vil altid være dagligt i ens tanker, men håber de 2 små nye, kan give jer lidt af livslysten igen, selvom i sikkert er meget bange og bekymret lige her og nu.

    Knus og mange tanker herfra.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.