Operationsdagen

Tirsdag d. 08-06-2010

Så er Zander lagt til at sove. Det var bare super hårdt, men han klare det rigtig flot. Han var lidt utilfreds da han fik masken på men fladt hurtig til ro. Da han kom ind på studen og lagt på den lille briks skulle man godt nok holde ved ham for han var rigtig nysgerrig og skulle da se alt inde på operationsstuen. Det var rigtig underligt at komme med derind denne gang, det har vi ikke været de andre gange. Det var rigtig hårdt for mor her at gå den lange vej fra A7 (børneafd. for hjertebørn) til operationsgangen. Og da vi så narkoselægen gik det helt galt. Det gjorde det så heller ikke bedre det var en læge vi kendte rigtig godt fra vores tidligere forløb på intensiv. Narkoselægen er en der hedder Marianne, hun er rigtig sød og en meget dygtig læge. Godt de beholdte hende her.

Nu skal dagen bare gå. Vi tager ind i byen med mormor, morfar og onkel Troels. Senere kommer farmor og farfar også. De skal alle lige med et hurtigt smut op til Zander når han kommer tilbage.

Så har vi været inde i byen at kigge og spise til middag på Jensens Bøfhus. Klokken er nu 15.35 og vi har hørt fra Marianne en gang. Det gjorde vi kl. 13.09. Hun ringede for at sige at selve operationen først gik i gang dengang så der gik mange timer endnu. Grunden til de først kom i gang der var at de jo som sagt først skulle scanne. – men de havde også problemer med at finde venerne. – Kirugen Carin var også inde og forsøge. Det var også lykkedes til sidst. Men Zander havde det godt, var stabil og varm. Så nu er det spændende hvornår de ringer igen. 

Tankerne går også på det sygeplejersken sagde i går med at vi måske ses i weekenden. Kan det virkelig passe at det kan gå så hurtigt – ja tankerne køre meget omkring det. Men nok fordi vi ikke tør håbe og tro på det kan gå så hurtig. Men det kan det, men så heldige tør vi ikke håbe vi er. Men vi må se tiden an og tage det stille og roligt. Vi kan hverken gør fra eller til så må hellere overlade det til de kloge folk og tro på det bedste.

Her kl. 18 har vi stadig ikke hørt noget til operationen. Men det kan vi heller ikke forvente pga. ”problemerne” til at starte med. Men tankerne er da deroppe og om det går godt. Går det ikke godt skulle vi nok høre det, men sidste gang tog det 8 timer og der tog det at lægge cvk osv. også kun cirka en time hvor det tog meget længere tid denne gang plus en scanning inden de gik i gang. Men intet nyt er godt nyt..

Kl. 19.43 ringede Marianne at de nu var færdige og skulle til at lukke ham og ligge dræn. Den sidste tid var meget pinefuld – var så nervøs for om alt var el. Vi ved ikke hvad der er lavet men skidt pyt lige nu, bare han har det godt…

Så kom vi endelig op og se Zander. Carin ringede 21.38 at nu var de klar til vi kunne komme og at han var stabil. Det var dejligt at komme derop og de var alle meget positive. Så positive der også blev grinet en del. De så billeder af Zander fra før operationen og Marianne fortalte at de under operationen havde snakket om at Zander ikke har ret meget hår. Så sagde Marianne at det viste hun godt hvor kom fra for faren har heller ikke ret meget 😉 Dejligt besøg på intensiv på trods af de mange slanger.
Det er ikke så slemt med medicin, han får muskelafslappende men det virker ikke 100%, for sygeplejersken skulle lige tørre ham og så rørte han på sig –wiiii for han er jo kilder og rat at se han røre på sig 🙂 I løbet af natten vil de trappe ned for det muskelafslappende hvis alt går vel og det gør det.
De har skiftet donerklappen som kom ind i højreside af hjertet d. 18. dec. 2010, og så har de løsnet mitralklappen. Mitralklappen er mellem venstre for- og pumpekammer, det de klapper de lavede i venstre side i dec. var klapperne fra pumpekammeret ud i kroppen.
Man kan se nogle steder på kroppen de har forsøgt at finde vener, han er helt hullet de steder…  Han har 4 dræn denne gang men bløder heldigvis ikke ret meget. Han har også lidt blod i urinen, men det er ikke bekymrende eftersom han har været tilkoblet så længe på hjerte-lungemaskinen. – det skal tisses væk.
Inden operationen havde Zander også et højt lungetryk, trykket i højreside var næsten ligeså højt som det i venstre side. Nu er lungetrykket allerede blevet bedre. – det var også det de håbede og derfor de operede. Da de var færdige målte det lige efter operationen (der kunne de måle det inde i hjertet) var trykket allerede lidt over det halve i højre side i forhold til venstre og det er rigtig godt i forhold til det tidligere. Brystbenet blev også samlet i går, det gjorde det ikke sidst, der blev det først samlet dagen efter.
Vi ligger på vores gamle plads igen, rart for der kunne vi godt lide at være i forhold til den første plads vi havde.

Nu krydser vi alt hvad krydses kan for at alt går godt de næste dage og derefter uger, måneder og år 🙂 🙂 🙂

Zander da vi ser ham første gang…

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.