Nærmer os stille og roligt der hvor Zander må komme på lang tube cpap (i hvert fald indstillingerne på respiratoren)

Torsdag d. 02-09-2010

Kl. 11.20:
Ja så er der endnu en ny dag. En dag hvor det går den rigtige vej. I går aftes skruede de ned for PEEP’en og det samme har de gjort i dag 🙂 Så nu er vi nede på 8 😀 Tror gerne de vil have ham en mere ned inden han skal prøve lang tube cpap. Syntes det går lige stærkt nok nu, men lad os holde indstillingerne nu et par dage inden der skal ske mere. Indstillingerne nu er

Ilt: 40 %
PEEP: 8
Trykstøtte: 10
Frekvens: 25

Det er fine indstillinger, og normalvis ville man prøve lang tube cpap nu, men det er lige tidlig nok. Man skal ikke presse Zander for så går det bare tilbage af.

Infektionstallene er helt i bund 🙂 Men Zander har stadig feber ind i mellem. Han er også lidt pyller, urolig, afbrudt søvn, smasker og lidt marmoreret ind i mellem. I går aftes nøs han også, så han har abstinenser. Man har bare ikke givet ham bonus eller noget. Han har for resten også kastet op og haft en del luft i maven. Alle tegnene på abstinenser. Så i dag øger de ham lidt i noget der hedder Fenemal, det skal berolige og afhjælpe abstinenser.

I dag ville de også til at skifte fra lactulose til movicol igen, men det sagde vi nej. Vi kan ikke se nogen forskel på hvad det er han får og så kan vi lige så godt spare alt det væske. De mente så det kunne hjælpe på det luft i maven og der sagde vi så lige ”STOP!!!!”, for det er ikke derfor. En af grunden til de ville have PEG sonden var pga. luft i maven, og dengang fik han movicol. Så det skal de ikke komme og sige nu. Men vi fik vores vilje og beholdt lactulosen, men der blev så reduceret lidt i den og det kunne vi godt acceptere 😉

I dag bliver Zander diskuteret over i England, Carin fortæller hvordan situationen er og fremviser billeder osv. Men vi får ikke noget af vide i dag. Vi får nok først noget af vide når hun er tilbage i starten i af næste uge. Og det er vist fordi der godt kan komme nogle misforståelser over telefoenen hvis hun skal forklare lægerne den vej. Men som lægen sagde i dag, så er Zander meget kompliceret og det viser det her jo. Carin er jo på Skejby og hun har en stor viden og har bidraget med mange nye ting på Skejby, og når hun er nød til at vende ham med dem i England så er det meget kompliceret. Så mellem linjerne sagde lægen også ”husk nu, han er meget syg og vi ved ikke om han klare den”. Men de ved også at vi regner med at få Zander med hjem (levende), en havde i dag spurgt lægen om hvad vi forældre regnede med og hun havde svaret at vi regnede med at få ham med hjem hvor den der spurgte havde sagt ”Nåe ja” 😉 Og det gør vi, men ind i mellem kommer realisten bare op i mig. Mads kalder mig bare pessimist men det tager jeg ikke altid så tungt for jeg ved at jeg er realist. Vi supplere hinanden godt, Mads trækker mig op med hans evige optimisme og jeg trækker Mads lidt ned ind i mellem med min realisme (mine dårlige dage så ja, så er jeg pessimist nok 😉 ). Men set lykkedes ikke så tit at ”trække Mads ned”.

Kl. 19.40:
Der er som ikke rigtig noget at opdatere omkring. Der er gjort lidt her i eftermiddag for at se om man kan tage nogle af hans abstinenser. Indtil nu begynder det at se ud til det hjælper, hans puls er faldet 🙂 Der er vist også lidt tænder der driller. Men det har vi jo set før, bare træls han er påvirket af det. Ellers har han det okay. Lige nu får han en lille lur i stokke stolen. Det går stadig godt med at være kommet ned i PEEP. Tør ikke tro/håbe på det forsætter sådan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.