1. hjertescanning veloverstået :)

Fredag d. 04-02-2011

Så kom dagen endelig som vi havde set ”frem” til. Døgnet inden var rigtig lang og det var rigtig svært at koncentrere sig om noget. Tanken om scanningen kørte rundt i hovedet, samtidig med at Zander og hans kamp kørte rundt. Hvad gør vi hvis de er syge, hvor syge skal de være før vi ikke kan magte det. Hvad gør man hvis kun den ene er syg. Kan de se det hvis de eller den ene skulle ske at have samme hjertefejl som Zander. Så rigtig mange tanker og spørgsmål der kørte rundt i hovedet. Savnet til Zander eksplodere også i sådan en situation. Savner ham enormt og syntes stadig det er rigtig svært at se fremad. Men han vil altid være en del af vores liv og vores dagligdag. Han vil fylde mere en folk umiddelbart tror, dem som ikke har oplevet det tror jeg har svært ved at forstå det. Forstå hvor meget det altid vil fylde i ens liv.

Dagen kom og tiden fra man stod op til selve scanningen var rigtig lang. Vågnede rigtig tidlig, og havde det skidt. Kunne ikke holde mad i mig, ikke koncentrere sig om noget og så bare på uret hele tiden.  Endelig skulle jeg køre og troede så tiden ville gå, men nej. Tiden sneglede sig af sted, og på et tidspunkt troede jeg mit ur var gået i stå…. Mads havde desværre ikke mulighed for at tage med i dag, så min mor tog med i stedet. Mads var også nervøs, men vi håbede begge på det bedste selvom det var svært.

Utrolig nok kom vi ind til tiden, endda 5 min før den planlagte tid. Det kom helt bag på mig da mit navn blev nævnt. 😉 Hende der kaldte mig ind kendte jeg ikke, og troede så der slet ikke var nogen jeg kendte. Så jeg tænkte bare ”S….S”. Men heldigvis stod der en vi kender rigtig godt inde i rummet og han skulle se scanningen sammen med hende der skulle scanne. Han viste udmærket godt hvem jeg var, og han tog rigtig pænt i mod os. Og det var ham jeg havde håbet rigtig meget på ville være der og se billederne også af de to smås hjerter.
De gik i gang med at scanne tvilling 1/A’s hjerte og de scannede lidt før de sagde noget. Eller rettere hun sagde noget mens hun scannede og det var til lægen der svarede ”ja” og ”ja rigtig fint”. – så de var enige om hvad de så 😉 Hun sagde absolut ikke noget til os om hvordan det så ud, det var lægen der sagde til os ind i mellem det så rigtig fint ud. Jeg spurgte til om man på nuværende tidspunkt ville kunne se hvis de havde de samme hjertefejl som Zander. Små huller i hjertet ville de ikke kunne se, men hvis der havde været tegn på for lille venstre side eller andet alvorlig så ville han kunne have fornemmet det nu ud fra billederne og der var ikke noget at sætte en finger på nu. Så ingen alvorlige hjertefejl ved de to små. Lægen var så glad, og ville lige gå ud lidt men komme igen. Så hende der scannede kunne lige scanne vægt osv. i mens. Det gjorde hun så og hun så efter kønnet, men sige noget til os gjorde hun ikke. Jo hun sagde hvad hun målte, ”hovedomfang”, ”lårben”, ”overarm” osv.  Men hun sagde intet om hvordan det så ud, ikke noget med at sige om det passede med hvor langt jeg var henne, om de fulgtes ad eller noget. På det tidspunkt havde jeg opgivet hende og spurgte ikke engang. Lægen kom ind igen (heldigvis) og vi snakkede lidt om scanningen, han ville også være til stede ved den næste scanning. Han lovede også de to små nok skulle blive scannet når de var født, men jeg sagde også til ham der ikke var sommerferie før han eller ham den anden læge vi stoler på (og som havde meget med Zander at gøre) havde scannet de små. Det sagde han god for 😉 Så i dag var eksperten med til scanningen, og det gør jeg tør tro på hvad der blev sagt. Men næste gang vil jeg igen være nervøs, for på det tidspunkt vil de kunne se endnu mere. Men nu er der tjekket efter de mest alvorlige. Og jeg var rigtig glad for ham lægen var med til scanningen, for havde det kun været hende kvinden der scannede mig og skulle informere mig, havde absolut ikke været tryg når jeg gik derfra. Jeg ville faktisk stadig have det rigtig skidt. Ingen tvivl om hun viste hvad hun så på og hvad hun skulle se efter og var ikke sur eller noget, men hun var ikke godt til patient kontakt og videre informere de forskellige ting. 

Nåe ja og så kønnene som mange spørg til 😉 De formoder at Zander skal have to små søstre, så Zander sørger rigtig for der ikke skal sammenlignes med ham. Han vil altid være vores søn, et unik menneske, en ener 🙂 At det er to piger er helt bestemt noget vi begge skal vænne os til. For rent praktisk ville det have været rart at ”bare” den ene var en dreng. Men ingen tvivl om at vi også nok skal blive glade for de to små tøser og Zander vil være deres storebror og vores søn i himlen, som beskytter os. Så min mor og jeg kunne da ikke lade være at købe lidt tøse tøj. Tager de så helt fejl må vi sælge det igen 😉 Drenge tøj har vi jo i kassevis. 🙂

Nu er jeg rigtig træt efter et døgn hvor hjernen har arbejdet på højtryk. Meeen må hellere vente lidt med at falde i søvn, må gerne være rigtig træt når jeg skal sove så jeg overhøre blæsten 😉

5 tanker om “1. hjertescanning veloverstået :)”

 1. ÅHH KÄRE TANJA O MADS

  Hvor jeg dog er lykkelig at vide at jeres to små har det godt derinde i maven og at de har sunde og friske hjerter. Det må ha väret et rigtig sindsoprivende dygn ( ja flere dygn så klart ) og godt at den läge I kender og stoler på var med til scanningen.

  Zander ER og bliver ALTID en stolt og rigtig dejlig storebror til sine små systre. Äret väre hans minde for nu og for altid den elskede lille supermand. Gläder os til at fölge med i din fortsatte ventetid käre ven.

  STORT KNUS Moster Dorte

 2. Endnu et STORT tillykke med en veloverstået scanning!! :o)

  Ih, 2 små søstre til Zander – hvor er det dejligt for jer, selvom det giver lidt praktiske udfordringer!! Jeg tror også, at der er en lille dreng, der sidder og trækker i trådene… ;o)

  Stort knus herfra!!

 3. Weeeeeee 🙂 🙂 🙂

  Hej Tanja sikke en fantastisk scanning 🙂

  Tænk engang 2 små søstre til jeres elskede dreng, og 2 små perfekte hjerter 🙂 Det er da helt fantastisk, og ja jeg tror også Zander har villet sikre sig, at han for altid og uden sammenligning vil være jeres helt enestående søn.

  Hvor bliver jeg glad over, at læse at du havde en god oplevelse, trods gimpen der scannede. Dejligt at der var en læge, som du kender og stoler på tilstede. Og hvor er det godt, at han kunne berolige dig med sine ord :o)

  Jeg fornemmer du er en “tænker”, ligesom jeg selv er 😉 Jeg håber du efter en nats søvn, har fået styr på alle de forvirrende tanker, og at du er frisk til at tage hul på tanken om, at du skal være mor til 2 små piger. Det bliver da spændende 🙂

  Stort kram Helle

 4. Super dejligt med en god scanning, der viste to sunde hjerter!
  Er overbevist om, at den næste hjerte scanning bliver lige så positiv! Og glæder mig bare til I får det bekræftet.
  Og stort tillykke med, at det skal være to piger!! 🙂 Det glemte du at nævne overfor mig 😉
  Selvom der bliver en masse tøj I ikke kan bruge, så bliver det da hyggeligt at købe prinsesse tøj denne gang.

  Er meget glad på jeres vejne – og er helt overbevist om, at Zander har hjulpet med dette!
  Han er uden sammenligning – en helt fantastisk dreng, der bliver den bedste skytsengel for sine søstre!

  Mange knus og tanker herfra

 5. Hvor er det dog en fantastisk nyhed Tanja! det glæder mig SÅ meget at de små hjerter er helt som de skal være.

  Forstår godt at jeres tanker har været turbulente over denne scanning og at det får jer til at tænke forløbet med Zander igennem igen. men dette forløb er jo en del af jeres liv nu og det må og skal jo have plads. Ligesom jeres smukke søn.

  Han er ofte i mine tanker også.
  For noget tid siden fandt jeg min mand med tårer ned af kinderne foran min computer. han var kommet til at se jeres side her og var dybt rørt. Zander gjorde og gør store indtryk og sådan skal det være.

  Denne scanning er en stor begivenhed og jeg sender jer de bedste tanker.

  Og rigtig spændende med to små tøsepiger;-)
  Stort tillykke!
  Kh.
  Trine

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.